Beauty & Fashion

De ondernemer: Cécile Wickmann

EVEN VOORSTELLEN…

Cécile Wickmann is founder en CEO van REBELLE.com. Het is een online platform in ‘luxury reselling‘, dat sinds 2013 is uitgegroeid tot marktleider in Duitsland. Het bedrijf biedt een breed scala aan bijzondere tassen, schoenen, kleding en accessoires uit exclusieve collecties. Daarbij neemt REBELLE de tussentijdse opslag en controle van preloved designer items over, om door een team van experts grondige conditie- en authenticeitscontroles te laten uitvoeren. De artikelen worden inmiddels verkocht aan modeliefhebbers in achtentwintig Europese landen.

Eerste (bij)baan: Salesmanager bij een modeagentschap.

Wanneer wist je wat je wilde doen? Tijdens mijn studie, toen ontwikkelde mijn interesse in online businessmodellen.

Hoe heeft jouw stijl zich door de jaren heen ontwikkeld? Het is meer klassiek & comfortabel geworden, met meer focus op quality over quantity.

Mijn meest onderscheidende eigenschap is: Positieve energie!

Wie is je favoriete designer? Stella McCartney en Victoria Beckham.

Wat is je favoriete parfum? Balenciaga Flora Botanica.

Welke app gebruik je voor inspiratie? Instagram en Pinterest.

Wat is jouw ultieme droomhuis: Een oude fabrieksruimte.

Wat is je meest dierbare accessoire? Mijn vintage Hermès Kelly Bag.

Welk product staat er op nummer één in je wishlist? Een blazer van Blazé Milano.

Wat streep je binnenkort af van je bucketlistEen reis naar Zuid-Amerika.

Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen in uw vakgebied?  De modewereld ondergaat een grote verandering. Het is niet alleen een digitale revolutie, maar ook een sociale revolutie. Consumenten zijn kieskeuriger en op zoek naar individuele ervaringen. Personalisatie en unieke producten worden steeds belangrijker, maar ook delen en ‘re’commerce.

Wat is je ultieme #LXRYmoment? Een weekendje weg naar het platteland… Bijvoorbeeld Sylt in Noord-Duitsland. Zonder luxe kleding of accessoires, maar met familie en vrienden.

rebelle.com