Travel & Experiences

Wintersport op hoog niveau

Top-3 luxe wintersportbestemmingen

Wintersport doe je natuurlijk op hoog niveau. In stijl van de piste skiën, een vorkje prikken in een Michelinsterrenrestaurant en champagne drinken tijdens de après ski. Het liefst omringd door leden van het Koninklijk Huis en Hollywoodsterren. In deze top-3 luxe wintersportbestemmingen zit dat wel goed.

via serlas st moritz

1. St.Moritz, Zwitserland

Het meest luxe skiresort ter wereld is nog steeds St. Moritz. Als het om wintersport gaat is deze bestemming zo populair bij de royals en celebrities dat er elk jaar meer dan 10.000 privévliegtuigen landen op de dichtstbijzijnde luchthaven. In de PC Hooftstraat van St. Moritz – Via Serlas – vind je boetiekwinkels als Chanel, Bulgari en Pucci die worden bezocht door winkelpubliek dat komt voorrijden in door paarden getrokken wagens.

downtown aspen

2. Aspen, Colorado, VS

De meest beroemde plek om je wintersport door te brengen is zonder twijfel Aspen in Colorado. Tijdens de feestdagen struikel je over de de Hollywoodsterren die het skiresort bezoeken. Naast schitterende pistes, de meest luxe restaurants en zeer decadente hotels, ben je als wijnliefhebber ook aan het juiste adres in Aspen. Zo heeft het befaamde ski-in, ski-out vijfsterren-skihotel The Little Nell wijnkelders met meer dan 50.000 van ’s werelds meest zeldzame wijnen.

st moritz

3. Lech, oostenrijk

Het boerendorp Lech in Oostenrijk is met 600 jaar aan historie en bescheiden karakter een vreemde eend in de bijt als het om wintersport gaat. Hier geen ketens van vijfsterrenhotels, geen gepoch met rijkdom, geen boulevard met high-end boetieks, maar de bijna Nederlandse mentaliteit “doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”. Toch is de plek waar de hoogheden naartoe gaan om hun dagelijkse sleur te doorbreken. Het was het lievelingsresort van Lady Di, maar ook de Beckhams komen er graag en natuurlijk komen de Oranjes hier zeer regelmatig.

Nog meer inspiratie voor een luxe wintersport nodig? Sophia Tienstra liet zich voor LXRY TV in weelde onderdompelen in Hotel The Chedi in Andermatt in Zwitserland.