Art & Design

Overweldigende opening nieuwe locatie Wanrooij Gallery

Everest door Christian Voigt

Wanrooij Gallery wordt op internationaal topniveau erkend als een kunstgalerie waar kunstgrenzen en dogma’s worden doorbroken. Afgelopen donderdag werd er tijdens een exclusief evenement in samenwerking met LXRY een nieuwe galerie geopend, aan de KNSM-laan te Amsterdam. Hierbij waren zo’n 200 VIP-gasten aanwezig, die op locatie werden gebracht door Jaguar Land Rover. Niemand minder dan fotograaf Christian Voigt exposeert hier voor het eerst zijn nieuwe werk ‘Everest’ en LXRY TV was erbij.

Perfecte belichting

Christian Voigt staat bekend om zijn technische foto’s van gigantisch formaat. “Dat maakt het makkelijker om in de afgebeelde wereld te stappen. Wat is afgebeeld op de foto, zou je ook in het echt kunnen zien.” Hij streeft ernaar om het perfecte contrast tussen iedere centimeter duidelijk te weergeven. Dit doet hij door een aantal verschillende foto’s te maken met een verschil in de exposurewaarde. Op die manier is het licht perfect, zowel de donkerste schaduw als het helderste licht komt sterk naar voren.

Het raam naar de wereld

Zelf beschrijft hij zijn foto’s als ‘een raam naar de wereld’. Voor zijn werk reist hij dan ook de hele wereld over. Van de drukke straten in Hanoi, tot aan de verschroeiend hete woestijn in de Emiraten en de rijstvelden in Bali. Zijn meest recente project werd op een hoger niveau gecreëerd, op de top van de Mount Everest. Hiervoor klom hij naar een verbluffende hoogte van 5800 meter, net boven basecamp. Want: “The sky is the limit”. Om het ultieme Mount Everest gevoel te ervaren, werd tijdens de spectaculaire opening van Wanrooij Gallery de vloer gevuld met rook, alsof je boven het wolkendek stond. Onder het genot van Perrier & Jouet Champagne en muziek van De Triplicats met Dewi Pechler kon men vervolgens uitgebreid het werk van Voigt bekijken. Alle gasten kregen na afloop LXRY City Book Amsterdam mee naar huis. De expositie is tot 15 maart 2018 te bewonderen.

Beeld event: Elizabeth Lanz Fotografie

Wanrooijgallery.com