Tech & Gadgets

Slim je waardevolle bezittingen beschermen

Een inbreker geeft het na gemiddeld 3 minuten op. Hoe moeilijker het de ongenodigde gast gemaakt wordt, hoe kleiner de kans dat je slachtoffer van woninginbraak wordt. Naast hang- en sluitwerk is het ook verstandig andere maatregelen te treffen om je waardevolle bezittingen te beschermen. Doe dit bijvoorbeeld door het plaatsen van een camera, dit schrikt indringers af.‘Better safe than sorry!’ 

De makers van de intelligente Nest thermostaat hebben de Nest Cam IQ uitgebracht. Deze futuristische camera heeft een 4K-sensor, waardoor alles in en rondom  de woning haarscherp in beeld wordt gebracht. Loopt er iemand door het beeld, dan volgt de camera deze persoon binnen het kader en zoomt hierop in.

Een inzichtelijke kijk op buiten

De outdoor camera heeft een weerbestendig ontwerp waar niet mee geknoeid kan worden, is scherp én scherpzinnig. Zo heb je inbrekers al in de smiezen vóórdat ze kunnen toeslaan. De camera detecteert tot op 15 meter afstand een persoon en stuurt dan een melding met foto.

Doordacht en doorziend

De indoor camera gebruikt algoritmen om onderscheid te maken tussen mensen en dingen. Maar herkent ook het geluid van een blaffende hond of een pratend persoon. HDR en onzichtbare infrarood-leds verlichten de hele ruimte. Of het nu pikdonker of schemerig is, de pixels blijven scherp en helder.

Wanneer je de Aware service erbij neemt, herkent de camera met gezichtsherkenning welke persoon in beeld loopt en geeft een seintje bij een onbekend gezicht. De camera schakelt automatisch de opnamefunctie in bij vertrek van huis en slaat tot 30 dagen aan videobeelden op in de cloud.

Veilig en futuristisch, een genius combinatie!

Masters of LXRY brengt van 6 t/m 10 december 2018 de GENIUS EDITION naar Amsterdam. Meer dan ooit zal te zien zijn over hoeveel talent Nederland beschikt op het gebied van innovatie, vernieuwing, unieke concepten en uitmuntende ontwerpen.