Cars & Yachts

Superjacht met platform voor helikopter en twee zeiljachten

Italiaanse nieuwkomer

Het Italiaanse merk Rosetti Superyachts is nog een nieuwkomer in de wereld van jachten, maar zeker niet de minste. In samenwerking met Rolls-Royce Marine heeft de Italiaanse nieuwkomer een stijlvolle expeditiejacht op de markt gebracht. Het 85-meter tellende superjacht is niet alleen een lust voor het oog. Het voldoet ook aan alle praktische eisen van de scheepvaart. Hierdoor is het opgewassen tegen alle weersomstandigheden op de oceaan. De Italiaanse ontwerper Tommaso Spadolini noemt dit exemplaar ‘het meest authentieke jacht’ dat hij in zijn 40-jarige carrière heeft ontworpen.

Naar eigen voorkeur

Er zijn twee versies van de Rosetti Superyachts beschikbaar. Beiden hebben een volledig gecertificeerd helikopterplatform aan boord, gelokaliseerd aan de hand van de voorkeur van de klant, in het midden of aan de achterzijde. Al biedt een helikopterplatform aan de achterzijde verschillende praktische voordelen. Hiermee kunnen er namelijk zelfs extra zeilboten aan boord worden genomen, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft voor de helikopteractiviteiten. Tot slot kun je als koper uiteraard ook een eigen interieurdesigner betrekken bij de bouw.

De indeling

Voor de eigenaar zijn er op het topdek onder andere twee privésuites met badkamers, een skylounge, mediaruimte, eetkamer en toegang naar het zwembad op het voordek en ruimte voor de bijbehorende bemanning aanwezig. Verder huizen er vier dubbele gastsuites met badkamers op het middendek. De overige twaalf bemanningsleden kunnen op het onderste dek verblijven, waar tevens diverse werkruimtes de machinekamer, het kombuis en een extra lounge zijn gelokaliseerd. Hoe hoger het dek, hoe groter het zeggenschap.