Wining & Dining

Hotspot: geen sushi, maar ‘suCHI’ bij Restaurant Chi

Niet sushi, maar SuCHI

Chef Chi Kien Tang staat al jaren met veel plezier in de keuken van Restaurant CHI. In zijn restaurant, vlakbij het Vondelpark, maakt hij furore met zijn tongstrelende Chinese gerechten. Denk: dim sum, eendenflensjes, de klassiekers. Echter, omdat sushi al jarenlang niet meer weg te denken is uit de Aziatische keuken, besloot hij na verloop van tijd zijn speelveld te verbreden. Niet met sushi. Maar met SuCHI, een geheel eigen bedachte creatie. Het lijkt op de welbekende combinatie van rijst met verse vis, maar heeft een Chinese touch. Denk aan een sushivorm van kip met zwarte pepersaus of geflambeerde zalm. Met deze bijzondere vorm van fusion-koken wilde Chi zijn gasten plezieren met iets dat ze nog nooit eerder hadden geproefd. De SuCHI is verrassend en een bovendien een succes. En alsof die onvervalste creativiteit al niet genoeg is, kan Chi ook nog rekenen op een legende aan kooktechnieken. Zijn sauzen baseert hij namelijk op de 40 jaar oude receptuur van zijn vader. Zo’n bijzonder erfgoed dwingt bij voorbaat al respect af.

Speciaal voor Masters of LXRY

Dus als je denkt alles op culinair Aziatisch gebied al te hebben ervaren, probeer dan vooral de innovatieve SuCHI op Masters of LXRY. Speciaal voor de gelegenheid heeft Chef Chi namelijk een foodtruck gehuurd om het grootste premium lifestyle-event van Europa bij te kunnen wonen. Masters of LXRY wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of hier om tickets te bestellen.

restaurantchi.nl