Cars & Yachts

Bekijk de video van dit exquise jacht van 50 meter

Ann G: brabantse posh

Heesen Yachts mag trots zijn op het repertoire. Zo schreven we eerder al over de uitmuntende esthetiek van de Galactica Star en de innovatieve hybride Home. En het Brabantse bedrijf did it again. De in Oss gevestigde scheepsfabrikant leverde onlangs de Ann G af aan zijn eigenaar – een strak  motorjacht van 50 meter. In de bijgeleverde video is het adembenemende vaartuig te zien. Toegegeven, het decor helpt mee, want de clip werd geschoten in de fjorden van Noorwegen.

Test op de noordzee

Voor het somptueuze ontwerp van de Ann G schakelde Heesen Yachts met gerenommeerd internationale jachtontwerpers Clifford Denn en Reymond Langton. Het resultaat mag er zijn: een traditioneel schip met een stoere blauwe, stalen romp. En een zilveren naamsvermelding, die ongetwijfeld mooi zal glinsteren in het zonovergoten Monaco. Om haar kwaliteiten te testen, werd het schip eerder dit jaar te water gelaten op de ruige Noordzee. Daar bereikte ze een snelheid van 15 knopen (+/- 30 kilometer per uur). Een positief resultaat, want de verwachte snelheid was 14 knopen.

Art deco

De Ann G werd volledig in opdracht gebouwd. De eigenaar zou naar verluidt een liefhebber zijn van royale trappen. Dat verklaart de uitgebreide trappenpartij op het buitendek. Jason Macaree, directeur van Reymond Langton omschrijft het uiterlijk van het jacht als: “een interpretatie van de Art Deco-stijl.” De Ann G vertoont dan ook veel ‘glam’, onder andere door het vele kristal, kroonluchters, mozaïek en kunstobjecten. Helaas blijft dat een onderdeel van onze fantasie, want het interieur is niet op de video te zien.