Beauty & Fashion

Chanel steelt de show

Catwalk

De show van Chanel is steevast een spectaculair hoogtepunt tijdens de Paris Fashion Week. Niet alleen qua mode, maar toch vooral ook vanwege de telkens weer opvallende settings. Zo flaneerden de modellen in 2010 nog rondom een gigantische ijsberg. In 2013 langs windmolens, een jaar later in een volledig door Chanel gebouwde supermarkt, een raket, een vliegveld. Enfin: alles voor het ultieme Chanel moment.  En deze week? Een 38-meter hoge versie van de Eiffeltoren werd er nagebouwd in Grand Palais.

Mode

In de nieuwe collectie kwamen veel klassieke signature stukken van madame Chanel zelf terug. Lagerfeld presenteerde tweed jurken met een classic cut en enkellange jassen met grote ronde schouders en pofmouwen. Maar er waren ook modernere jassen met capuchons en jurken met cocoon silhouetten. Voor de avondlijn ontwierp Lagerfeld geplooide petticoats met veren en kortere A-lijn jurken. “It’s a vision of a revived Parisian Women, it’s all about cut, shapes, silhouettes”, aldus Lagerfeld. De modellen droegen daarbij een beperkt aantal accessoires. Want zoals Coco zelf ooit zei: “When accessorising, always take off the last thing you put on.”  Zo werd de moderne versie van Coco’s signature hoed gemaakt van pailletten en tweed. De modellen droegen daarbij grote zwarte oorbellen met parels en dijhoge laarzen.

Nieuw Parfum

Naast de Haute Couture show leende de Paris Fashion Week zich perfect als podium voor de lancering van Chanel’s nieuwe parfum: Gabrielle de échte naam van Coco (Gabrielle Bonheur Chanel). Met deze omwenteling slaat Chanel een nieuwe bladzijde in haar geschiedenis om. De nieuwe geur is gemaakt voor een rebelse vrouw, zoals Gabrielle zelf was. Het glas van het flacon is dunner dan ooit, om de nadruk op de inhoud te leggen. Het dopje van matte lamé is geïnspireerd op de Haute Couture stoffen van Chanel. Want zoals Gabrielle zelf ooit zei: “Luxe is dat wat je niet ziet.”