Cars & Yachts

‘La Passion’, een jacht met inlooptrap

DEBUTEREN met 46 meter

De Nederlandse jachtvaartbouw mag dan wel een respectabele status hebben voor zo’n klein land, ook de Turkse industrie doet het goed op botengebied. Bilgin Yachts, Numarine, Atlas Yachts, Starboat, ze leveren keer op keer weer pronkstukken af. Voor het gloednieuwe Sarp Yachts is het de eerste keer dat ze een vaartuig lanceren. Maar het lijkt erop dat het team zichzelf ruimschoots bewezen heeft. Zie het grootschalige debuut ‘La Passion’ van 46 meter. Het resultaat is een glooiende, curvy aandachtstrekker.

Glasvezelproject

Voor La Passion verzamelde Sarp Yachts een mix van zowel lokale als internationale ontwerpers en technici. Zoals Taka Yachts voor de bouwspecifieke details en shipyard management door Emre Sandan. Het kenmerkende zwarte glasvezel werd ontworpen door Faik Kale en geproduceerd door Saken Design. Er waren in totaal 1000 onafhankelijke glasplaten nodig voor het totale ontwerp. Behalve de ronde vormgeving en de fraaie buitenbar is een bijzondere feature bovendien de royale, uitklapbare trap. Hiermee wordt een duik in de zee al even comfortabel als een duik in een luxe zwembad. Verder bereikt La Passion een topsnelheid van 15 knopen (+/- 28 kmph) met twee 1000 HP-motoren. Met een volle talk bereikt het jacht een afstand van 3.200 nautische mijl, omgerekend 5.926 kilometer. In principe zou je er dus met gemak mee vanaf Turkije naar Saint-Tropez kunnen varen. En terug.

Fotografie: Jeff Brown – Breed Media