Cars & Yachts

Een uitvouwbaar schip. Ooit gezien?

Best of both worlds

Fines Foldable Multi-hull Boat is een imponerend concept. In eerste opzicht lijkt het een compact voertuig waar slechts 4 tot 6 mensen aan boord kunnen. Maar schijn bedriegt, want in stilstand is het uit te vouwen tot luxueus platform. De pro’s van een kleine boot (ligplaatsen, inparkeren), met al het comfort van een groot exemplaar.

Mini-eiland

De Fines-boot bestaat uit drie elementen die in ingeklapte toestand een grootte hebben van 2,6 bij 7 meter. Eenmaal aangemeerd bij een mooie baai of andere omgeving, klapt de boot zichzelf uit tot een mini-eiland van 7 bij 7 meter. Op deze manier wordt het jacht de ideale playground om te loungen of zwemmen. Want waar de meeste jachten slechts over een achterdek met trappetje beschikken, fungeert de Fines als het ware als één groot zwemdek. Het bijzondere ontwerp staat dan ook op #49 in de categorie Yachts & Boats in de LXRY List. Scroll naar beneden voor de foto’s.

LXRY LIST

Twee jaar geleden ontstond het idee om het meest prestigieuze en luxueuze boek in de wereld uit te geven. Om een gids te lanceren voor liefhebbers van het beste vakmanschap, design en uitmuntendheid voorhanden. De LXRY List is het resultaat. In deze collector’s editie worden de beste luxueuze adressen, producten en ervaringen gepresenteerd. Deze is uitgegeven door de luxe lifestyle-experts van LXRY Media Group. Bekend van Europese grootste premium lifestyle event Masters of LXRY en LXRY Magazine.

De LXRY List is hier te bestellen.

Fotografie: Julian Pröll