Interior & Estate

LXRY inspiration: Visgraatmotief

Herringbone in je interieur

Er zijn diverse manieren om een statement aan te brengen in je interieur. Door een uniek kunstobject, kleurrijk meubelstuk óf door het gebruik van een visgraatmotief. Met deze laatste heb je altijd een bijzondere basis en bovendien geeft het een statig en luxueus gevoel.

De geschiedenis van visgraat

Het visgraatmotief is de oudste legmethode van houten vloeren en is traditioneel onder te verdelen in twee patronen, namelijk chevron en de klassieke visgraat. Het grootste verschil tussen deze twee legmethoden, is dat bij visgraat de planken rechthoekig zijn en passen in elkaar met behulp van mes en groef. Bij de chevron methode is het hout verstek gezaagd, waardoor de planken tegen elkaar een punt vormen. Het nu wereldberoemde visgraatmotief stamt hoogst waarschijnlijk uit Europa, een van de allereerste vloeren werd gelegd in 1539 in Italië en werd daarna zeer populair in Frankrijk.

LXRY inspireert met de mooiste visgraat-vloeren. En het motief is niet alleen prachtig op de vloer, ook tegelwerk kan gelegd worden in dit patroon. Kijk mee…