Tech & Gadgets

9 trends voor hotels in het jaar 2060

Bij LXRY zijn we natuurlijk graag op de hoogte van de toekomstige mogelijkheden op luxegebied. Gadgets, auto’s, boten, horloges, ze veranderen allemaal met de tijd. Maar hoe zou het hotel van de toekomst in het jaar 2060 eruit kunnen zien? Zullen de robots voortaan onze bagage naar de kamer dragen? De hotelkamers volledig worden gedigitaliseerd? Of, on top of all: zullen de wellness-spa’s onze levensduur verlengen?

Technologie, wetenschap, energie en entertainment

Hotels.com geeft ons een voorspelling van de mogelijkheden. Ter ere van het 25-jarige bestaan trakteert het ons op de resultaten van het Hotels van de toekomst onderzoek. Futurist Dr. James Canton van The Institute for Global Futures zegt over het onderzoek: “Trends in technologie, wetenschap, energie en entertainment veranderen de hotelervaring voor reizigers. De combinatie van big data, kunstmatige intelligentie en het voorspellen van wensen van reizigers speelt hierbij een belangrijke rol.”

Benieuwd geworden? Zie hieronder negen voorspelde trends en een korte film voor een impressie.

Robotbutlers

Deze autonome butlers worden geprogrammeerd met speciale talenten, vaardigheden, talen en informatie om het hotelverblijf te veraangenamen. Denk hierbij aan het ontvangen van gasten op het vliegveld, het verzorgen van een buffet, roomservice, gezelschap, voorlichting, vermaak, zakelijk advies en receptiediensten.

Veranderend hotelinterieur 

Met één druk op de knop kunnen hotels hun inrichting aanpassen naar de wensen van een gast. Door het gebruik van nanotechnologie en machines die een ruimte, een gebouw of zelfs een hele fysieke wereld á la Jurassic Park vormgeven, wordt dit in de komende 20 jaar allemaal mogelijk.

3D Printers in elke hotelkamer 

Je bagage meenemen op vakantie behoort tot het verleden, want 3D printers veranderen de reiservaring door alles te printen wat een gast maar nodig heeft; nieuwe schoenen, vergeten kleding, toiletartikelen en zelfs computers. 3D winkelen ontstaat, waarmee gasten artikelen kunnen downloaden uit de Cloud en direct kunnen laten printen, en wordt de standaard in elke hotelkamer.

Kies je eigen droom

Een hotelbed is niet langer slechts een comfortabele plek om te slapen, maar in de toekomst kiezen gasten ook hun eigen droom. Hotels bieden hun gasten een neuro-technologische service die dromen programmeert om bijvoorbeeld te ontspannen, te leren of te genieten. Kies jij een romantisch avontuur of een ruimteontdekking?

Wellness spas om de levensduur te verlengen

Een hotelspa wordt niet meer gebruikt voor een simpel maskertje of een ontspannende massage. In de toekomst wordt je DNA geanalyseerd om je levensduur te verlengen met gepersonaliseerde behandelingen. Met de nieuwste genetische medicijnbehandelingen, verfrissende medicatie of een work-out voor je hersenen voel je je pas écht jaren jonger.

Mobiele betalingen gebaseerd op DNA

DNA is de ultieme persoonlijke identificatie en zal gebruikt worden om reisboekingen en betalingen uit te voeren. Een vingerafdruk is genoeg om in te checken, waardoor lange rijen aan de receptie tot het verleden behoren.

Augmented reality hotels

Reizigers kunnen verblijven in hotels die deels fysiek, deels virtueel zijn, waarbij de werkelijkheid wordt gemixt met een door computers nagebootste realiteit. De mogelijkheden zijn eindeloos; een tocht naar de Machu Picchu in Peru of ronddwalen in een fantasiewereld? In een augmented reality hotel wordt een ultiem avontuur voor elke gast helemaal op maat gemaakt.

Moleculaire biologie aan tafel in hotelrestaurants

Hotelrestaurants bieden hun gasten voeding dat is aangepast op de persoonlijke smaak en dieet van een gast, gebaseerd op zijn of haar DNA analyse. Zo wordt een maaltijd ontwikkeld om de gezondheid te verbeteren, terwijl de smaak van dit designer food door topkoks nog steeds verrukkelijk is.

Meeslepende themahotels

Hotels worden een entertainment ervaring, waarbij het hotel live en geheel interactief is met het thema en gasten real-time kunnen interacteren met behulp van virtual reality. Denk bijvoorbeeld aan een Call of Duty wereld waarin gasten tegen elkaar kunnen gamen of een Romeinse wereld met strijdwagens en gepersonaliseerde verhaallijnen.