Wining & Dining

Benieuwd naar het beste Aziatische restaurant van Nederland?

Voor een exotisch hapje zijn we gelukkig al jaren in Nederland niet meer toegewezen tot louche afhaalrestaurants. Van Japanse teppanyaki-restaurants, dynamische fusion, tot hoogwaardige Vietnamese street food en Thaise cuisine: Het aanbod aan Aziatische restaurants swingt aan alle kanten. We nemen dan ook graag een exemplaar voor je onder de loep, en wat voor één: HanTing Cuisine uit Den Haag is maar liefst twee achtereenvolgende jaren (2015/2016) verkozen tot het Beste Aziatische Restaurant van Nederland tijdens de Restaurant Awards. Chefkok van dit moderne oosterse restaurant is Han Ji.

Fusion
HanTing is een fusion restaurant dat het beste van beide werelden laat samensmelten: de Aziatische en de Franse keuken. Het interieur is ingetogen, stijlvol, en met een Aziatische touch. Ofwel: wit linnen tafellakens, trendy lampen, gedimde verlichting en Aziatische wandmeubels en kunst. De menukaart van HanTing klinkt in ieder geval zinnenprikkelend: roségebakken kalfslende met witte bonen, Chinese kool en wasabi, of zeebaars gecombineerd met eendenlever en kimchi, eendentong met zeekwal op Sichuanese wijze. Het valt blijkbaar in goede aarde.Gasten beschikken bij HanTing over de mogelijkheid om te kiezen voor een verrassingsmenu, naar gelieve in drie, vier, vijf of zes gangen. Maar ook kan er voor een Thee Menu worden gekozen: een menu dat volgens de Chinese voedingsleer als medicijn kan dienen. Smaakvol én met helende werking: zo willen we allemaal wel dineren. De beeldige foto’s van de gerechten zijn bijna sprookjesachtig te noemen: dat belooft veel goeds.