100 collecties in twee boeken

mode de la avantgarde

Dries van Noten is één van de eerste Belgische ontwerpers die halverwege de jaren ’80 de internationale modemarkt wist te veroveren. Zijn kledinglijn met innovatieve ontwerpen viel meteen in de smaak van avant-garde modeliefhebbers. De bijzonder geweven en geborduurde stoffen met opvallende prints kenmerken zijn werk. Met een diversiteit aan modellen op de catwalk en draagbare kleding en accessoires richt de ontwerper zich op een breed publiek. “Ik maak kleding om te verkopen”, aldus van Noten.

boeken

In maart 2017 presenteerde van Noten zijn 100ste collectie op de catwalk. Om dit te vieren verschijnen er dit jaar in september 2 boeken die terugkijken op alle modeshows, vanaf zijn allereerste défilé. Dries van Noten: “Dit is één werk in twee delen. De eerste vijftig shows in het eerste deel en show 51 tot en met 100 in het tweede deel. Het geeft een ontzettend fijn gevoel om alles in één publicatie terug te vinden, om door tekst en beeld alle shows bij elkaar te zien, om ook de context van en inspiratie voor elke show terug te kunnen kijken.”  

het verhaal

In totaal zullen er 2000 niet eerder vertoonde foto’s worden gepubliceerd. Zowel de catwalks, als de scenografie, de backstage sfeer en de uitnodigingen zijn vastgelegd. De bijbehorende verslagen over de vrouwencollecties zijn geschreven door Susannah Frankel. De teksten over de mannencollecties zijn geschreven door Tim Blanks.

Meer Beauty & Fashion