Wining & Dining

19 chefs, 34 Michelinsterren bij tweede editie M Restaurant

het meeste exclusieve pop-up restaurant

Tijdens Masters of LXRY 2017 werd het meest exclusieve pop-up restaurant van Europa geopend: Restaurant M21. Tien topchefs zette gedurende vier dagen een menu weg met in totaal 21 Michelinsterren. Dit jaar opent het pop-up restaurant opnieuw, met in totaal maar liefst 34(!) Michelinsterren. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws of als eerste een tafel reserveren in M34? Schrijf je in voor de LXRY nieuwsbrief.

We blikken terug naar een geslaagde eerste editie. Hoofdredacteur Bart-Jan Brouwer deed persoonlijk verslag in LXRY Magazine #33.

de topchefs

“Gedurende vier avonden koken tien topchefs, die goed zijn voor in totaal 21 Michelinsterren. En dat allemaal onder aanvoering van driesterrenchef Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen en culinair ondernemer Carsten Klint. Alle avonden, 105 couverts per keer, zijn in een mum van tijd uitverkocht. Gastheer Carsten Klint weet te vertellen dat het enthousiasme onder de chefs en de gasten zo groot is dat het initiatief volgend jaar wederom zal plaatsvinden, in een nog grootsere opzet.”

de sterrentafel

“Ikzelf ben voorafgaande aan de VIP-Night gastheer van een heuse sterrentafel, met Albert Verlinde, Winston Gerschtanowitz, Frank de Boer en zijn vrouw Helen, Carole Baijings van ontwerpbureau Scholten & Baijings en Katja Schuurman en haar verloofde Freek van Noortwijk, die door een van de dames die met bladen champagne rondgaan ‘meneer Schuurman’ wordt genoemd. “Freek Schuurman… bekt best lekker”, vindt Winston. “Maar Katja van Noortwijk ook.” Na wat lepeltjes kaviaar Perle Imperial van House of Caviar en een reeks niet te versmaden amuses zijn we warmgedraaid voor het menu, dat bestaat uit onder meer Kingcrab en Anjou duif.”

katja’s coverstory

“Freek, eigenaar van de restaurants Breda Amsterdam, Guts & Glory, Pita en het gloednieuwe Maris Piper, is lyrisch over het gerecht van regenboogforel met Anna kaviaar. “Die forel is fantastisch: perfect gepekeld en gegaard, geen gebroken eiwitten, supermooie smaak.” Katja lijkt vooral onder de indruk van de Italiaanse wijnen die worden geschonken. Voordat het dessert zich aandient, wacht haar een verrassing: in een decor van vuurwerk ontvangt zij uit handen van Yves Gijrath het eerste exemplaar van LXRY Magazine, waarvan zij de cover siert. Het vuurwerk gaat over in lachsalvo’s wanneer Winston en Frank het binnenwerk ontdekken, waarin Katja haar mooie rondingen blootgeeft. De grappen volgen elkaar in razend tempo op: “Was het koud in de studio?” “Was het geld voor de styling op?” Na de espresso met friandises gaat het illustere gezelschap op in de menigte op de beursvloer.”

Dit artikel is een deel uit het langste verslag ooit over Masters of LXRY in LXRY Magazine #33. Benieuwd naar het volledige artikel? LXRY Magazine is verkrijgbaar in de winkels en via de LXRY Shop. Abonnee worden? Klik hier.

Tekst: Bart-Jan Brouwer | Fotografie: Jacob van Rozelaar en Goed Folk