Het enige restaurant in een luchtballon

hoog niveau

Waarom zou je dineren met uitzicht over de hele stad, als je ook kunt dineren met uitzicht over de hele provincie? De Nederlandse chef-kok Angélique Schmeinck, bekend van 24Kitchen en de Smaakvrienden-boekenreeks, is de enige met een luchtballonrestaurant op haar naam: CuliAir. Want alhoewel het gebruikelijk is om misschien een glas Champagne tijdens een ballonvaart te nuttigen, kunnen haar gasten genieten van een fine dining experience. De warmte van de ballon wordt zelfs inventief toegepast om de gerechten te bereiden.

skydining

Avonturiers die zo’n gastronomische belevenis tussen de wolken wel zien zitten, kunnen hun kans grijpen. Met de komst van de lente is het seizoen van CuliAir namelijk weer begonnen. Naar verwachting zal de eerste vaart in april plaatsvinden. Na september gaat de ballon weer op stal. Ter viering van de eerste vlucht van CuliAir lanceert Angélique het Eetbare Schilderij. Een visuele compositie van ingrediënten met zowel een tong- als oogstrelend resultaat, uiteraard naar de wensen van de gast. Hartig of zoet, groot of klein, als aperitief of dessert. Zelf zegt Angélique daarover: “Smaak bepaalt mijn hele leven. En ik ben gek op avontuur. Deze factoren probeer ik zoveel mogelijk te combineren. CuliAir en Het Eetbare Schilderij zijn daar het ultieme voorbeeld van.”

basballonvaart.nl

Meer Wining & Dining