Internationale Gin-tonic bars

De Gin-tonic is helemaal terug van weggeweest. De Mojito’s en Cosmopolitan’s worden graag ingeruild voor deze bittere cocktail. LXRY heeft voor jou een lijstje met de vijf beste internationale gin-tonic hotspots.Internationale Gin-tonic bars
1. Graphic Bar, Londen
Graphic Bar ligt in de populaire wijk Soho en is een plek vol kunst, design en natuurlijk de lekkerste G&T. Met meer dan 180 soorten gin en allerlei andere cocktails op de kaart, is er voor elk wat wils. Graphic Bar staat bekend om het originele choose-and-shareconcept: gekleurde verfblikken worden gevuld met gin-tonic, ideaal om te delen. Elke tweede maandag van de maand organiseert Graphic Bar de Juniper Club, een avond met ginproeverij, advies van gin-experts én een gratis cocktail.


Internationale Gin-tonic bars
2. Bobby Gin, Barcelona
Barcelona staat voor Sangria en tapas. Maar vergeet de gin niet! Een echte G&T-liefhebber gaat naar Bobby Gin. Deze bar heeft allerlei soorten gin en bereidt zelfs sommige gerechten hiermee. Bobby Gin combineert G&T met heerlijke tapas. Vooral de mini-burgers zijn misschien wel de beste van heel Barcelona.


Internationale Gin-tonic bars
3. Foodhallen, Amsterdam
Sinds 31 oktober 2014 zijn de Foodhallen een begrip in Amsterdam-West. Van een stand met culinaire bitterballen tot een Franse patisserie; er is van alles te vinden. Naast allerlei food is er natuurlijk ook ruimte om een drankje te doen en wat is een hippe foodhal zonder een G&T-bar? Geniet van een gin-tonic met jeneverbessen, citroen of rozenblaadjes.


Internationale Gin-tonic bars
4. Bathtub Gin, New York
In 1920 gold er in Amerika een alcoholverbod op gedestilleerde dranken. De producenten van gin werden door deze wet gedwongen om niet-gedistilleerde gin te verkopen. Bathtub Gin werd in reactie hierop ontwikkeld waarbij gin urenlang in een bad werd gemengd met andere smaakstoffen (zoals jeneverbessen) waardoor het drinkbaar werd. Midden in de bar staat een koperen bad dat hieraan doet denken. Door het Great Gatsby-achtige interieur, het verhaal van de bar en natuurlijk de oneindige kaart met G&T’s kunnen bezoekers de jaren twintig op een moderne manier herleven.


Internationale Gin-tonic bars
5. Bar Lebensstern, Berlijn
Lebensstern is een bar in Schöneberg, een hippe wijk in Berlijn. Op de eerste etage van de villa Lebensstern is Café Einsteingevestigd. Dit café is beroemd en berucht om haar illegale casino dat actief was in de jaren twintig. Het interieur bestaat uit enorme wandkasten vol met de mooiste dranken uit the roaring twenties. De bar schenkt 200 soorten gin en 800 soorten rum. Quentin Tarantino gebruikte deze bar voor zijn film Inglorious Basterds.Bron: ebookers.nl

LXRY Newsletter

Meld je aan en ontvang de wekelijkse highlights van LXRY News.