De beste plekken volgens Albert Verlinde

Albert Verlinde: “Echt een verborgen plekje in Parijs, dit lieve kleine hotelletje waar Oscar Wilde nog een tijdje heeft gebivakkeerd.” En zo kunnen we nog wel even door gaan. De LXRY List van Albert bestaat uit honderd unieke plekken op het gebied van Travel, eten & drinken, design en entertainment. En geloof ons: dit wil je lezen. Lees Albert’s volledige LXRY List in het nieuwe nummer, je shopt ‘m hier.
Travel & Experiences
L’Hôtel, Parijs
“Echt een verborgen plekje in Parijs, dit lieve kleine hotelletje waar Oscar Wilde nog een tijdje heeft gebivakkeerd. Als je van grote kamers houdt, moet je hier niet naartoe gaan. Het is allemaal een beetje hutjemutje, maar met een enorme luxe en een soort weemoed naar de art-decosfeer uit de jaren twintig, dertig. Op de website van het hotel zie je een foto van een zwembad, maar laat je niet teleurstellen: die is met een groothoeklens genomen.”
L-hotel.com
Food & Drinks
Nougatine, New York
“In dit chique restaurant van de Franse sterrenkok Jean-Georges Vongerichten in de Trump Tower krijg je geniaal eten met uitzicht op Central Park. Ik wil altijd uitzicht hebben als ik ergens ben – en een fijne tafelgenoot is ook erg leuk. Of het nu het Amstel Hotel is of The Peninsula: zodra er uitzicht is, heb je aan mij een hele goeie.”
Jean-georgesrestaurant.com
Interior & Design
De beste plekken volgens Albert VerlindeVilleroy & Boch
“Een merk dat garant staat voor mooie serviezen, maar ook voor geweldige messensets, glaswerk, vazen… Dat is een snoepwinkel voor mij. Laat er nu net een vestiging van Villeroy & Boch bij mij om de hoek zitten, op de Van Baerlestraat.”
Villeroy-boch.nl
Entertainment
De beste plekken volgens Albert VerlindeDeLaMar Theater, Amsterdam
“Het cadeau van Joop en Janine aan de stad. Kijk, in Londen en New York heb je veel oude theaters, ook leuk. Maar bij het DeLaMar heb ik zoiets van: wat fantastisch dat dit voor het publiek open is. Die enorme glazen wand, die twee zalen, het restaurant dat geïnspireerd is op de beste theaterrestaurants van Londen, de kunst die er hangt, de grandeur… Alles klopt aan dat theater en dat maakt het zo bijzonder.”
Delamar.nl
Fashion & Beauty
De beste plekken volgens Albert VerlindeEton
“Overhemden die perfect vallen, er in alle kleuren en patronen zijn, en makkelijk te wassen en te strijken zijn. Ik was laatst in Londen in een winkel van Eton: ik wist niet dat ze zo groot waren. Een ideaal merk.”
Etonshirts.com