Is cava beter dan prosecco?

Nodeloos om te zeggen dat Champagne in de wereld van mousserende wijnen – of wijnen in general, for that matter – zichzelf de koningin mag noemen. Toch grijpen we ook graag naar de prosecco, het stijlvolle (en economisch verantwoorde) Italiaanse equivalent, dat al jarenlang in sophisticated ambiances opduikt. Met name in de zomer is het een geliefd drankje in de strandpaviljoens, lunchtenten, betere terrassen en op feestjes wordt de frisse bubbel vrolijk op een dienblaadje gepresenteerd, waarbij sommigen enthousiast klinken met de woorden: “Nog lekkerder dan Champagne”. Maar hoe zit met met zijn Spaanse broertje, de Cava? Volgens Susy Atkins van the Telegraph zouden we ook eens wat vaker deze fles uit de schappen mogen halen. Net als prosecco zijn er smaken als appel en peer verwerkt in het drankje, maar is Cava door de toets citroen nog een vleug extra verfrissend. Alhoewel Cava een soortgelijk productieproces ondergaat als prosecco, is de smaak eerder soortgelijk aan Champagne door de lichte gisting. Vooral bij tapas (hoe kan het ook anders) zoals olijven, kaas, noten en seafood. Misschien dus eens tijd om onze ijskast ermee aan te vullen deze zomer.

Bron: telegraph.co.ukIs cava beter dan prosecco?